15

Vláda ČR a Izraele by chtěla v letech 2012 – 2015 spolupracovat v oblasti vzdělávání, vědy, výzkumu a kultury. Za tímto účelem navštíví ministr školství Josef Dobeš s premiérem Petrem Nečasem 15. a 16. září na pozvání izraelského premiéra Benjamina Netanjahua izraelského ministra školství Gideona Sa’ara.

Smyslem této návštěvy je upevnit spolupráci v oblasti výzkumu, zvýšit počet stipendistů v obou zemích a sestavit Česko-izraelskou smíšenou komisi pro vědeckou spolupráci, která bude vyhlašovat výzvy k podávání návrhů společných výzkumných projektů. Obě ministerstva chtějí zároveň podpořit až šest výzkumných projektů, každý z nich v celkové výši 40.000 až 50.000 dolarů. Dalším cílem je projednat spolupráci na projektu CEMACH, který seznamuje středoškoláky s životem v Izraeli.

Součástí cesty do Izraele bude také návštěva Památníku hrdinů a obětí Holocaustu Jad Vašem, s nímž české MŠMT dlouhodobě spolupracuje v oblasti dalšího vzdělávání učitelů základních a středních škol. Každý rok se těchto kurzů zúčastní dvacet českých učitelů.

Zdroj: MŠMT



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Intuitivní systém pro komplexní správu školních dat s lidským přístupem.

Ing. Martin Kocman

Základní škola a mateřská škola Jaroslava Seiferta, Praha 3

Zobrazit další...