21

Přehlídka a soutěž nejlepších výukových objektů Domino získala záštitu ministra Josefa Dobeše.  

Národní institut pro další vzdělávání (NIDV) vyhlásil 1. ročník celostátní přehlídky výukových objektů 2011 na podporu kreativity pedagogických pracovníků.

Digitální vzdělávací materiály se staly nedílnou součástí moderní výuky ve školách
a jejich význam neustále roste. V rámci programu OPVK „EU peníze školám“ je do této oblasti nasměrováno více než 2 miliardy Kč.

„Vzdělávání v 21. století musí být jednoznačně spojeno s digitálními vzdělávacími materiály. Pokud totiž chceme být konkurenceschopní v mezinárodním srovnání, tak i náš vzdělávací systém musí sledovat a inspirovat se nejmodernějšími trendy. V tomto ohledu má u mě zelenou podpora kreativních učitelů, kteří se snaží iniciativně zlepšovat výukové materiály pro své žáky,“ uvedl k vyhlášení soutěže ministr Josef Dobeš. 

Na mnoha školách vznikají inspirativní výukové materiály, kterými se školy a jejich autoři mohou pochlubit a které zároveň mohou být využity i jinými školami v rámci celé ČR.

NIDV se nejen touto soutěží opět vrací k tradici podporovat učitelskou kreativitu a spolupráci, ale také organizuje konference, workshopy a přehlídky, na kterých mohou učitelé prezentovat výsledky své práce, a motivovat tak ostatní kolegy. Do soutěže se mohou přihlásit pedagogičtí pracovníci škol a školských zařízení na území celé České republiky s digitálním výukovým materiálem pro MŠ, ZŠ nebo SŠ včetně metodiky, pracovních listů i pomocných materiálů. Mezi soutěžní projekty budou zařazeny i výukové materiály pro domácí přípravu žáků.

Přihlášky se podávají prostřednictvím elektronické aplikace pod tímto odkazem, kde jsou také zveřejněny kompletní informace o této aktivitě. Termín pro podání přihlášek je stanoven na 30. 10. 2011. Celostátní přehlídka proběhne v únoru 2012.

Převzato z MŠMT.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Program je spolehlivý, ale i přesto v případě nejasností jsou tvůrci vždy ochotni ihned poradit a vyřešit problém.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...