11

Jana Machálková dnes rezignovala na post šéfky kabinetu ministra školství Josefa Dobeše. Šéfka kabinetu ministra o odchod z funkce požádala sama. „Důvodem jsou mé mateřské povinnosti, které nelze skloubit s tak náročnou prací,“ vysvětlila Machálková své rozhodnutí. Od středy ji nahradí Martin Krejza, dosavadní ředitel ministerské sekce všeobecného, odborného a dalšího vzdělávání. Ve své nové funkci bude mimo jiné zodpovědný za prověřování věcné a formální stránky písemností předkládaných ministrovi k podpisu a zpracovávání stanovisek k nim.

Důležitým úkolem je rovněž sledování, evidence a koordinace zastoupení ministerstva školství v pracovních, koordinačních a iniciativních orgánech vlády, v pracovních skupinách a meziresortních komisích. Vrchní ředitel kabinetu organizuje spolupráci s ostatními útvary sekce nebo útvary ministerstva a eviduje dohody uzavřené mezi ministerstvem školství a jinými subjekty, které jsou podepsané ministrem. Zároveň sleduje plnění úkolů, které z nich vyplývají. Vrchní ředitel kabinetu řídí personální úsek, odbor vnějších vztahů a komunikace, odbor bezpečnostní, oddělení interního auditu, oddělení informačních a komunikačních technologií, oddělení akvizic a veřejných zakázek a oddělení statistiky.

Machálková se do povědomí široké veřejnosti dostala letos v únoru poté, co média upozornila na stotisícovou prémii, kterou dostala pár týdnů po nástupu na ministerstvu. Později pak deník MF Dnes přinesl zprávu o tom, že seminární práci pomáhal Machálkové přímo ministr školství Josef Dobeš.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Škola OnLine je kvalitně vytvořený a propracovaný program, který směřuje přímo k potřebám školy.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...