20

V pražském hotelu Pyramida se ve dnech 2.–3. listopadu 2011 uskuteční závěrečná konference k uznávání neformálního vzdělávání, kterou pořádá Národní institut dětí a mládeže. Jejím hlavním cílem je představit výstupy projektu Klíče pro život – rozvoj klíčových kompetencí v zájmovém a neformálním vzdělávání, konkrétně jeho klíčové aktivity Uznávání neformálního vzdělávání zaměřující se na podporu uznávání výsledků celoživotního učení u pracovníků s dětmi a mládeží.

„Chtěli jsme pomoci v praxi lidem, kteří pracují s dětmi a mládeží v zájmovém a neformálním vzdělávání a získávají profesní dovednosti nad rámec svého původního vzdělání, nemají však žádný doklad uznávající další kvalifikaci. Takových lidí je u nás několik desítek tisíc,“ říká Jiří Veverka, ředitel Národního institutu dětí a mládeže. „Věřím, že do projektu investovaný čas a prostředky se dlouhodobě zúročí mj. v lepší zaměstnatelnosti těchto, zejména dobrovolných, pracovníků.“

O výstupech projektu a jejich další využitelnosti proběhne diskuse s klíčovými hráči – zástupci zaměstnavatelů a vzdělavatelů, ale i státní správy a samosprávy. Konference přinese řadu příkladů dobré praxe, představí návrh Osobního kompetenčního portfolia, nástroje pro podporu uznávání výsledků zájmového a neformálního vzdělávání, a kompetenční profily pro vybrané pozice v nestátních neziskových organizacích.

Jako hlavní řečník vystoupí pan John May, bývalý ředitel Career Academies UK a současný ředitel Young Enterprise, podporující vstup mladých lidí na trh práce. Konference bude zahájena v úterý 2. listopadu v 10.00 hodin úvodním slovem náměstka ministra školství mládeže a tělovýchovy a ukončena 3. listopadu v 15.00 hodin tiskovou konferencí.

Hlavní témata konference:

  • Role občanské společnosti a neziskového sektoru v oblasti práce s dětmi a mládeží

  • Práce s dětmi a mládeží z pohledu státní správy a sociálních partnerů

  • Kompetence pro život

  • Situace v uznávání neformálního vzdělávání při práci s dětmi a mládeží v ČR

  • Celoživotní učení a rozvoj lidských zdrojů

  • Cesty k uznávání neformálního vzdělávání existují

  • Proces výběru zaměstnanců

  • Partnerství pro uznávání neformálního vzdělávání

Publikováno v: Obecné, Výuka


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

V době distanční výuky je Škola OnLine výborným prostředkem k zadávání domácích úkolů a testů.

Mgr. Jaroslava Studničková
Základní škola v Chotěšově

Zobrazit další...