11

Od ledna 2012 začne ve školství platit nová mzdová tabulka. Dojde ke sloučení tabulek kvalifikovaných a nekvalifikovaných pedagogů do jedné. Platy se dle MŠMT zvýší  všem, avšak kvalifikovaní učitelé budou zařazeni do vyšší třídy, a dostanou tak peněz více.

Tabulka platových stupňů, která stanovuje pedagogům odměnu dle počtu odučených let, zůstává, avšak ředitel dostane nově pravomoc učinit výjimku a zařadit konkrétního učitele do platového stupně dle svého uvážení. Ministr Dobeš chce tímto krokem zajistit, aby se ředitelé škol chovali také jako manažeři.

V rámci působení Josefa Dobeše na postu ministra školství se jedná již o druhé navýšení platů pedagogickým pracovníkům. K prvnímu došlo v roce 2011, kdy se platy začínajících pedagogů zvýšily ze 14 500 korun na 20 000 korun. V roce 2012 plánuje MŠMT přidat na platy učitelů 4 miliardy korun, z toho 3,56 miliard veřejným školám a zbytek soukromým a církevním. V průměru tak dostane každý pedagog přidáno zhruba 750 korun.

Zdroj: MŠMT



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Naše škola je se Školou OnLine velmi spokojena. Po zadání všech potřebných dat nám aplikace velmi dobře slouží a usnadňuje práci...

Mgr. Milena Tomanová

Základní škola a mateřská škola Srch, okres Pardubice

 

Zobrazit další...