22

V 21. stolení už bychom těžko hledali školu, která netiskne žákům vysvědčení pomocí počítače. Tradice ručně psaných vysvědčení přetrvává snad pouze v některých třídách prvního stupně základních škol. Využití výpočetní techniky pro tisk vysvědčení totiž přináší školám řadu výhod. Přesvědčte se i vy, že tisk vysvědčení je rychlý – pouze je nutné vydat se tou správnou cestou…

Školy využívající školní informační systém Škola OnLine – Katedra mají několik možností jak k tisku vysvědčení přistoupit. Preferovaný je však ze strany škol především postup, kdy vysvědčení se žákům dostává až v druhém pololetí školního roku. Hodnocení za první pololetí je jim pak předáváno třídními učiteli ve formě výpisu z vysvědčení. Ten je možné tisknou na běžný kancelářský papír a žáci si jej mohou ponechat. Škole se tak již nevracejí umaštěná a zmačkaná vysvědčení, která značně komplikovala administrátorům školních informačních systémů tisk.

V dnešní době je možné využít i tzv. bianco tiskopisů vysvědčení, na které jsou pak z programů přímo ve škole tištěny i veškeré tabulky a popisky. Tisk veškerých objektů na vysvědčení vede k hezčím vysvědčením díky zcela přesnému pozicování textů. Taktéž není nutné komplikovaně metodou pokus-omyl řešit optimální nastavení tiskárny.

Budete i vy nyní předávat žákům "pouze" výpisy z vysvědčení? Vložte do tiskárny obyčejné kancelářské papíry. Z aplikace Katedra pak již pouze přes formulář "Definice vysvědčení" vyvolejte tisk vysvědčení přes některou z následujících tiskových sestav s označením "Výpis z vysvědčení pro …".

Tisku vysvědčení je věnována samostatná videonápověda, stejně jako samostatná kapitola "Definice vysvědčení" v uživatelské příručce.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...