02

Ministr Josef Dobeš se v úterý setkal s šesti zástupci studentů plzeňských práv, která by měla podle rozhodnutí akreditační komise po 31. říjnu zaniknout. „Plně respektuji rozhodnutí akreditační komise, o dalších krocích se ale rozhodnu až po pečlivém prostudování všech předešlých rozhodnutí akreditační komise a po obeznámení se s právními analýzami ohledně fakulty,“ vyjádřil svůj záměr ministr Dobeš.

Přijetí ministrem školství si studenti váží: „Chápeme to jako vstřícný krok pana ministra a věříme, že se nám společně podaří najít řešení tak, aby mohli stávající studenti ukončit své studium. Nebylo by správné, aby poctiví studenti platili za chyby někoho jiného,“ řekl jeden z koordinátorů studentských aktivit Jakub Sivák.

Studenti práv minulý týden prostudovali na ministerstvu spis akreditační komise. Oficiální verdikt ministerstva školství by měl padnout přibližně do týdne.

V závěru brífinku vyšel ministr školství Josef Dobeš před budovu ministerstva, aby pozdravil kolem padesátky studentů právnické fakulty, kteří mu za jeho slova nakonec zatleskali.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Škola OnLine je pro naše gymnázium naprosto nezbytná součást existence.

Mgr. Jan Řepík
Gymnázium Františka Křižíka a základní škola

Zobrazit další...