30

Popularizačně naučnou roadshow českého vědce britského původu navštívilo již přes 2500 žáků z deseti českých měst.  3. dubna Michael zavítá také do Prahy, kde od 13:00 v budově Vysoké školy chemicko-technologické poodhalí žákům opravdové „tajemství vědy“. Dvouhodinovou show určenou pro žáky základních a středních škol financuje projekt Podpora přírodovědných a technických oborů (IPN PTPO) a je zdarma. Děti se na akci mohou dozvědět zajímavosti o fotosyntéze, koloběhu uhlíku v přírodě, průmyslové revoluci, ale také dostanou základní informace o alternativních zdrojích energie.

Cílem celého projektu je ukázat dětem, že práce v přírodovědných a technických oborech může být plná nevšedních zážitků. Žáci pak nejvíce oceňují, když je Mike zavolá z publika a požádá je, aby mu pomohli s realizací pokusů, děti jsou tak přímou součástí děje a show se pro ně stává dokonalým autentickým zážitkem.

Cílem projektu Podpora přírodovědných a technických oborů je zavedení systémové podpory technických a přírodovědných oborů zacílené především na potenciální uchazeče o studium. Reaguje tak na stále zřetelnější celoevropský nedostatek kvalitních vysokoškolsky vzdělaných odborníků v technických a přírodovědných odvětvích. Projekt je realizován Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Kromě Prahy navštíví Michael se svým týmem také Znojmo, Ostravu, Brno, Chrudim, Pardubice a další česká města.

Více informací o projektu Podpora technických a přírodovědných oborů a roadshow najdete na http://www.generacey.cz/.

Publikováno v: Školství, Výuka


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Škola OnLine je kvalitně vytvořený a propracovaný program, který směřuje přímo k potřebám školy.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...