11

Náměstek pro výzkum a vysoké školství Ivan Wilhelm učinil důležité kroky a přijal některá opatření ohledně akreditací vysokých škol.

Přijetí rozhodnutí o udělení, omezení, odejmutí a prodloužení akreditace je kompetentním pracovištěm Odbor vysokých škol MŠMT. Ve věcech přípravy materiálů k přijetí těchto rozhodnutí je odpovědným místem Oddělení vysokoškolských agend skupiny vysokých škol MŠMT, které také vede další znalosti o nabývání jejich právní moci, odvolacích řízeních a kompletní evidenci. Odborné stanovisko každého rozhodnutí bude odpovídat platnému stanovisku AK v této věci, společně s jeho odůvodněním.

V nejbližších dnech bude plně zprovozněn Registr docentů a profesorů přístupný potřebám AK; aktualizace všech údajů tohoto registru bude provedena do konce dubna a dále se bude provádět průběžně. Odpovědným pracovištěm je Odbor vysokých škol.

Urychleně budou vyřizovány všechny návrhy AK, které byly MŠMT již dříve předloženy a nebyly doposud vyřízeny. Zúčastněná pracoviště MŠMT se budou přednostně věnovat těmto otázkám tak, aby mohly být vyřízeny bez prodlení.

Více informací naleznete na stránkách MŠMT.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým podílem ke komfortnímu používání Školy OnLine přispívá i jejich odborně erudovaná, ochotná a prakticky nonstop fungující technická podpora.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...