17

Žáci středních škol mají možnost zúčastnit se celorepublikové soutěže „Navrhni projekt“, kterou pro ně organizuje Ministerstvo pro místní rozvoj. Cílem akce je formou projektu spolufinancovaného z evropských fondů navrhnout, co by mělo lépe fungovat v okolí účastníků soutěže. Soupeřit lze až v pětičlenných týmech za pomoci svých pedagogů. Soutěž končí 30. listopadu 2012.

Podmínkou účasti v soutěži je projektový návrh, ve kterém žáci popíší, co a jak by rádi změnili a proč by se měl realizovat právě jejich projekt. Obsah projektové žádosti spolu s metodickou příručkou a informacemi o fondech EU je uveden na webu soutěže. S návrhy se lze také obracet na kanceláře regionálních Eurocenter v každém krajském městě. Žáci pak zašlou svůj projekt na adresu Eurocentra. V každém z 8 regionů budou vybrány 3 nejlepší projekty, které postoupí do 2. kola, v němž budou představeny před odbornou komisí složené ze zástupců operačních programů. Následně bude za každý region zvolen 1 projekt, tj. dohromady 8, které se koncem listopadu 2012 utkají v celostátním finále.

Hlavní cenou je třídenní předvánoční letecký zájezd do Bruselu. Autoři se zde setkají s českým eurokomisařem Štefanem Füle, europoslancem Oldřichem Vlasákem a představiteli Stálého zastoupení ČR při EU. Týmy na 2. a 3. místě získají knižní ceny a spolu s vítězným týmem také program pro správu, editaci a sdílení digitálních fotografií. Vítězné týmy regionálních kol obdrží elektronické čtečky knih.

Více informací naleznete na stránkách MŠMT.

Publikováno v: Školství, Obecné, Výuka


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Obsluha Školy OnLine je snadná a intuitivní, což kvitují všichni učitelé bez rozdílu věku.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...