03

V první polovině roku 2012 proběhl Evropský týden počítačových dovedností 2012 (European e-Skills Week 2012) zaměřený na podporu a zdokonalování počítačových dovedností. V jejím rámci se v České republice uskutečnil test IT dovedností IT Fitness, který od 1.3 do 30.4 2012 na webových stránkách http://www.itfitness.cz/ zdarma nabízel Dům zahraničních služeb. Hlavní cílovou skupinou byli žáci základních a středních škol, ale zúčastnit se jej také mohla veřejnost.

Test obsahoval 24 otázek a ověřoval teoretické znalosti i dovednosti praktického využití počítače. Ukázal, že se čeští žáci dobře orientují v otázkách bezpečnosti a etiky internetu a že si uvědomují rizika virtuálního světa, dobré výsledky měli žáci též i v teoretických znalostech. Naopak jim činily problémy praktické úkoly, např. práce s textovým editorem nebo vyhledávání konkrétních informací na internetu.

Letošního testování se zúčastnilo 30.120 Čechů a 841 základních a středních škol. Průměrná úspěšnost v testu byla 49,7 %.

Bližší informace naleznete pod tímto odkazem.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Naše škola je se Školou OnLine velmi spokojena. Po zadání všech potřebných dat nám aplikace velmi dobře slouží a usnadňuje práci...

Mgr. Milena Tomanová

Základní škola a mateřská škola Srch, okres Pardubice

 

Zobrazit další...