17

Jedličkův ústav, bezbariérová škola, která připravuje zdravotně postižené děti a mládež k integraci do života, oslaví v příštím roce 100 let své existence. V rámci tohoto jedinečného výročí proběhne řada akcí pro žáky, rodiče, učitele, ale také širokou veřejnost.

Mezi některé akce v roce 2013 bude patřit např.:
- březen – premiéra dokumentu „O Jedli“ Tomáše Škrdlanta (výpověď o vztahu společnosti a lidí s postižením na pozadí historie a současnosti Jedličkova ústavu)
- duben – narozeninová párty pro žáky, studenty, rodiče a zaměstnance školy
- květen – speciální Den otevřených dveří, 1. ročník festivalu „Pojď dál“ (kapela The Tap Tap zahraje a představí aktivity lidí s handicapem)
- květen až srpen – výstava v Centru současného umění DOX (tématem bude vztah společnosti k lidem s postižením)
- květen až červen – hudební a divadelní akce (např. vystoupení bratrů Ebenových, představení divadelního spolku Kašpar)
- říjen – PF Uk připravuje s pracovníky Jedličkova ústavu konferenci k tématu JÚŠ

 

Nadace Jedličkova ústavu také v letošním roce shromažďuje peníze na zakoupení nového autobusu pro Jedli a bude v této činnosti pokračovat i v roce 2013. Přispět může samozřejmě i veřejnost.

 

Bližší informace o akci naleznete na stránkách Jedličkova ústavu.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým podílem ke komfortnímu používání Školy OnLine přispívá i jejich odborně erudovaná, ochotná a prakticky nonstop fungující technická podpora.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...