09

MŠMT doporučuje základním školám zařadit do svých osnov výuku písma Comenia skript, a to jako alternativu k běžně užívané psací abecedě. Tento druh písma se testoval od září 2010 v 1. a 2. ročníku na 33 základních školách v ČR a setkal se s úspěchem. Písmo děti bavilo, vyhovovalo i levákům a žákům se speciálními vzdělávacími potřebami.

Impulsem k pilotnímu ověřování byli zejména zákonní zástupci žáků, kteří měli zkušenost se vzděláváním ve Velké Británii, USA, Finsku a Dánsku, v nichž žáci tímto písmem píší. Kladem tohoto písma je zejména jeho jednoduchost, praktičnost a přizpůsobení individuálním potřebám.

Školy, které jej zařadí do své výuky, budou potřebovat souhlas rodičů, vyškolené pedagogy a didaktické materiály k nácviku tohoto typu písma. Učitelům bude nabídnut od NIDV ve spolupráci s autorkou písma Radanou Lencovou akreditovaný vzdělávací kurz zaměřený na didaktiku rozvoje počáteční čtenářské gramotnosti s využitím písma Comenia skript.

Více informací naleznete na stránkách MŠMT.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro vedení školy je jednoduché provádět kontrolu docházky, hodnocení a probrané učivo u jednotlivých žáků nebo celých tříd.

Mgr. Karolína Žáková
SSUPŠ - Zámeček

Zobrazit další...