24

Od školního roku 2013/2014 začne platit upravený Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání (RVP). Ke změnám dochází po 7 letech od jeho vzniku.

Došlo k úpravám vzdělávacího oboru Matematika a její aplikace – učivo o zlomcích a desetinných číslech bylo přesunuto z 2. na 1. stupeň ZŠ. Tento krok by měl přispět ke zvýšení matematických znalostí. Změny se také týkají vzdělávacích oborů Cizí jazyk a Další cizí jazyk – do budoucnosti škola zařadí další cizí jazyk dle svých možností nejpozději od 8. ročníku v minimální časové dotaci 6 vyučovacích hodin týdně v rámci celého 2. stupně. Povinně bude také do RVP začleněna finanční gramotnost, jejímž smyslem bude naučit žáky orientovat se v problematice peněz a cen. Rovněž bude zdůrazněna dopravní výchova, ochrana člověka za běžných rizik a mimořádných událostí, obrana vlasti, korupce, sexuální a rodinná výchova.

Více informací naleznete na stránkách MŠMT.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...