21

Petr Fiala, ministr školství, mládeže a tělovýchovy, představil 10 kroků ke zkvalitnění českého školství. Zároveň upozornil, že jeho předností jsou kvalifikovaní učitelé, naopak výsledky žáků a spokojenost rodičů za posledních několik let zaostávají.

V předškolním, základním a středním vzdělávání se jedná zejména o zamezení rozdílů mezi kraji, změně financování, podpoře škol v malých obcích a individuálního přístupu k žákovi. V popředí bude také motivace dětí k zájmu o přírodovědné a technické obory a zvýšení kvality technického a učňovského vzdělávání, dále pak posila postavení pedagogů ve společnosti a snížení administrativní zátěže ředitelů škol.

V rámci vysokých škol bude snaha vynaložena na podporu diverzifikace systému vysokých škol a stanovení jednoznačných standardů pro jednotlivé profily studijních programů. Cílem také bude umožnit institucionální akreditaci a ustanovit akreditační komisi jako samostatný správní úřad. V zájmu stojí rovněž usnadnit spolupráci vysokých škol a vytvořit podmínky pro integraci mezi soukromými nebo veřejnými vysokými školami, kromě toho i zlepšit podmínky pro větší zastoupení zahraničních studentů a otevřít vysoké školy pedagogům ze zahraničí.

 

Zdroj: MŠMT



Enter Title

Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...