31

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Petr Fiala spolu s 1. náměstek Jiřím Nantlem a náměstkem pro skupinu všeobecného, odborného a dalšího vzdělávání Jindřichem Fryčem navštívili v úterý 28. května 2013 Národní institut dětí a mládeže.

Tématem rozhovoru s ředitelkou Národního institutu dětí a mládeže (NIDM) Irenou Hoškovou byla plánovaná transformace NIDM a propojení s Národním institutem pro další vzdělávání (NIDV). Ministr školství se podrobněji seznámil s činností a agendami Národního institutu dětí a mládeže a ujistil jeho pracovníky „že transformace neznamená znejistění, ale naopak vstup do NIDV bude prospěšný a povede ke zlepšení podmínek pro další práci“.

Ředitelka NIDM Irena Hošková představila hostům mimo jiné projekty ESF, které Národní institut dětí a mládeže spolu s ministerstvem školství realizují, především čtyřletý projekt Klíče pro život zaměřený na posílení celoživotního vzdělávání lidí pracujících s dětmi a mládeží, který skončil letos v únoru, a probíhající projekt K2 – kvalita a konkurenceschopnost v neformálním vzdělávání, jehož cílem je podpořit kvalitu organizací a konkurenceschopnost účastníků neformálního vzdělávání. Ve své prezentaci přirovnala NIDM k bohaté nevěstě, která má novému partnerovi – Národnímu institutu pro další vzdělávání – co nabídnout.

Během diskuze se hovořilo o problematice uznávání neformálního vzdělávání jako integrální součásti vzdělávání mládeže a o nezbytnosti systematické spolupráci vysokých škol se středními a základními školami v oblasti péče o talentované děti.

Setkání se zúčastnil také ředitel odboru pro mládež ministerstva školství Michal Urban.

Vlasta Kohoutová, PR specialistka projektu K2



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým kladem je přístup do školní matriky a ke všem dalším školním datům prostřednictvím uživatelského jména a hesla z jakéhokoli počítače připojeného k internetu.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...