20

V 21. stolení už bychom těžko hledali školu, která netiskne žákům vysvědčení pomocí počítače. Tradice ručně psaných vysvědčení přetrvává snad pouze v některých třídách prvního stupně základních škol. Využití výpočetní techniky pro tisk vysvědčení totiž přináší školám řadu výhod. Přesvědčte se i vy, že tisk vysvědčení je rychlý – pouze je nutné vydat se tou správnou cestou…

Školy využívající školní informační systém Škola OnLine mají několik možností jak k tisku vysvědčení přistoupit. Preferovaný je však ze strany škol především postup, kdy se vysvědčení žákům dostává až v druhém pololetí školního roku. Hodnocení za první pololetí je jim pak předáváno třídními učiteli ve formě výpisu z vysvědčení. Ten je možné tisknou na běžný kancelářský papír a žáci si jej mohou ponechat. Škole se tak již nevracejí umaštěná a zmačkaná vysvědčení, která značně komplikovala administrátorům školních informačních systémů tisk.

V dnešní době je možné využít i tzv. bianco tiskopisů vysvědčení, na které jsou pak z programů přímo ve škole tištěny i veškeré tabulky a popisky. Tisk veškerých objektů na vysvědčení vede k vzhledově hezčím vysvědčením díky zcela přesnému pozicování textů. Taktéž není nutné komplikovaně metodou pokus-omyl řešit optimální nastavení tiskárny.

Tisku vysvědčení je věnována samostatná videonápověda, stejně jako samostatná kapitola "Definice vysvědčení" v uživatelské příručce.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým podílem ke komfortnímu používání Školy OnLine přispívá i jejich odborně erudovaná, ochotná a prakticky nonstop fungující technická podpora.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...