30

Ukončení základní školní docházky je v životě každého žáka zlomová událost. Když k tomu ještě dostanete poslední vysvědčení z rukou ministra školství a ten si s vámi i přiťukne, tak se z toho jistě stane i trvalá vzpomínka. Právě takovou situaci zažívali v poslední školní den tohoto roku deváťáci ZŠ Červený vrch v Praze.

Škola pracuje podle vlastního školního vzdělávacího programu SOUZNĚNÍ, jehož název je vytvořen z počátečních písmen slov, která vystihují to, o co se škola snaží naplňovat – spolupráce, otevřenost, úspěšnost, zájem, naslouchání, etika, empatie i ekologie, nápady, integrace a inkluze.

Všichni pedagogové se snaží vytvořit podmínky pro úspěšný rozvoj a vzdělání všech dětí, nadaných ale i s nějakým handicapem. Škola je bezbariérová, jsou v ní integrováni žáci nejen s poruchami učení, ale i žáci s handicapy smyslovými, tělesnými a mentálními. Ve škole s těmito žáky pracuje 7 asistentů pedagoga. První žák s velkým tělesným handicapem začal školu navštěvovat již v roce 2000.

Ministr Petr Fiala na závěr dětem popřál hodně úspěchů a dodal: „Určitě se všichni těšíte na prázdniny a to je dobře, protože od školy je potřeba si i odpočinout. Nemyslete si ale, že si odpočinete od vzdělávání. Člověk se totiž dozvídá, učí a objevuje nové věci i mimo školu - na výletě, v přírodě nebo při sportu. Tak ať Vás vzdělávání baví!“

Zdroj: MŠMT



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým podílem ke komfortnímu používání Školy OnLine přispívá i jejich odborně erudovaná, ochotná a prakticky nonstop fungující technická podpora.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...