02

Další novinkou ve Škole OnLine je tisk Zápisových lístků – stejně jako přihlášky na SŠ je velmi snadno a rychle vytisknete svým žákům přímo ze Školní matriky pomocí modulu Tiskové sestavy. Postup tisku je z větší části shodný s postupem pro tisk Přihlášek na SŠ - podrobný popis naleznete v předchozím článku Vytiskněte přihlášku na SŠ přímo ze školní matriky!

Vzhledem k tomu, že v tomto případě se jedná o tisk do předtištěného tiskopisu, je potřeba při tisku dodržet několik zásad, aby výsledný zápisový lístek vypadal co nejlépe. Jakmile tedy podle předchozího postupu vygenerujete zápisové lístky, netiskněte je přímo, ale použijte tlačítko uložit a vyberte možnost uložit jako Adobe PDF soubor. Tento soubor si poté otevřete, zadejte tisk a během nastavení tisku vyberte možnost „skutečná velikost“ dle obrázku níže (Vaše nastavení tisku může být poněkud odlišné dle verze programu. Pokud máte anglickou verzi, najdete správnou možnost pod názvem „actual size“):

Tímto postupem byste měli při tisku získat nejlepší výsledky, bohužel vzhledem k tomu, že se jedná o předtištěný formulář, mohou se i přes tento návod výsledky mírně lišit dle použité tiskárny apod.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...