17

Od počátku března mohou školy ověřovat správnost vedení školní matriky na testovacím serveru MŠMT. Na počátku dubna pak bude spuštěn i ostrý server pro příjem dat v rámci jarního indiviudálního sběru dat ze školní matriky. Dovolujeme si rovněž připomenout, že souvislosti s novelizací vyhlášky č. 364/2005 Sb. o dokumentaci škol a školských zařízení je období pro předání údajů ze školních matrik zkráceno i při jarním sběru na 15 dní. Školy tak musí předat data do 15. 4. 2014!

V systému Škola OnLine slouží k tomuto účelu formulář Export ze školní matriky pro MŠMT (Administrace – Export dat). Sběrné období ponechte takové, jaké je v systému přednastavené. Pro kontrolu stiskněte na tomto formuláři tlačítko Zkontrolovat. Pokud se nějaké chyby objeví, postupně je všechny opravte. V případě, že máte soubor bez jediné chyby, můžete jej zaslat na MŠMT. Na stejnojmenném formuláři si nejprve přes tlačítko Exportovat vyexportujte všechny soubory a uložte si je ve svém počítači. Poté se přihlaste do aplikace Matrika a data odešlete.

Nenechávejte sběr dat na poslední chvíli a začněte včas opravovat případné chyby v předávaném souboru! Vyhnete se tak komplikacím spojeným s nedostatkem času pro řádné předání dat!

Publikováno v: Škola OnLine, Legislativa


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...