21

Pomalu se blíží konec školního roku a s ním spojený tisk vysvědčení. Pokud ještě nemáte nakoupeny tiskopisy pro jejich tisk je nyní již nejvyšší čas. Pro tisk vysvědčení je v současné době nejvhodnější používat takzvané bianco tiskopisy – jedná se o čistý list papíru s vodoznakem (lipové listy + malý státní znak), tento tiskopis nabízejí například společnosti SEVT, OPTYS a OFTIS v různých cenových relacích.

Velkou výhodou bianco tiskopisů je hlavně to, že není potřeba řešit, zda se Vaše tiskárna „trefí“ do předtištěných kolonek – stačí během tisku vysvědčení v aplikaci vybrat, že chcete tisknout na bianco tiskopis a aplikace vytiskne i veškeré kolonky, názvy předmětů a podobně. Další nespornou výhodou je omezení druhů tiskopisů potřebných pro tisk vysvědčení. Tisknete-li na bianco tiskopis, není potřeba mít tiskopisy zvlášť například pro první a druhý stupeň ZŠ, na stejný tiskopis se tiskne vysvědčení se známkami i vysvědčení se slovním hodnocením. A posledním, ale zdaleka ne nejmenším přínosem je to, že nemusíte neustále sledovat, kolik kterých tiskopisů Vám zbývá se strachem, že se změní legislativa a tyto draze nakoupené tiskopisy budete muset vyhodit a nakoupit nové – u bianco tiskopisů se legislativní změny projeví v tiskové sestavě ve Škole Online, ale vy můžete stále tisknout na stejný „prázdný“ list papíru s vodoznakem.

Tisk vysvědčení lze provádět ve Škole OnLine dvěma způsoby, buď pomocí modulu Dokumenty v menu Ostatní – Dokumenty – Definice vysvědčení (tomuto způsobu tisku vysvědčení je věnována samostatná videonápověda, stejně jako samostatná kapitola "Definice vysvědčení" v uživatelské příručce) nebo nově i v modulu Ostatní - Tiskové sestavy, kde je tisk jednodušší, rychlejší a není k němu potřeba mít nainstalovaný program MS Word. V nových Tiskových sestavách jsou pro Vás již nyní připraveny některé vzory vysvědčení a další budou průběžně přibývat. Jednoduchý návod pro tisk vysvědčení pomocí Tiskových sestav najdete v záznamu z webového semináře pod názvem "Tisk vysvědčení"

Publikováno v: Škola OnLine


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Obsluha Školy OnLine je snadná a intuitivní, což kvitují všichni učitelé bez rozdílu věku.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...