29

Více než 2 200 dětí poslalo na ministerstvo školství své obrázky, aby si v rámci soutěže „Jeden den ministrem“ mohly vyzkoušet, jaké to je být na jeden den v čele resortu školství. Výtvarnou soutěž pro žákyně a žáky 1. stupně základních škol vyhlásil ministr školství, mládeže a tělovýchovy Marcel Chládek již v dubnu.

Uzávěrka soutěže byla 16. května. Porota v čele s ministrem školství Marcelem Chládkem vybírala z více než 2 200 výkresů dětí z 200 základních škol z celé České republiky. O vítězovi rozhodovali členové poroty, kterými byli kromě ministra školství také jeho 1. náměstek Jan Zikl, náměstek pro oblast vzdělávání Jindřich Fryč, šéf školských odborů František Dobšík, kreslíř Milan Kounovský, ředitel ČT :D Petr Koliha, ředitel ankety Zlatý Ámos Slávek Hrzal a Patrik Kubas z tiskového odboru MŠMT.

„Výběr nebyl vůbec jednoduchý. Přišla nám skutečně spousta velice originálních děl a těší mě, že se zapojilo i hodně dětí z praktických a speciálních škol,“ řekl po vyhodnocení soutěže předseda poroty Marcel Chládek.

Vítězem se nakonec stal obrázek jedenáctiletého Jakuba Zemana ze ZŠ Pardubice – Dubina, pro který hlasovalo pět z osmi členů poroty. Na druhé příčce se umístilo ztvárnění ideálního učitele desetiletým Tomášem Valoškem ze ZŠ Frýdek – Místek a třetí místo získal obrázek osmileté Adély Voříškové ze ZŠ Praha 10 - Gutova.

Program vítěze soutěže Jakuba Zemana v pozici ministra školství tak začne v pátek 30. května v 9:00 příjezdem na úřad a přivítáním s ministrem školství Marcelem Chládkem, pokračovat bude účastí „dětského ministra“ na poradě s náměstky a program zakončí ve 14:00 tisková konference za účasti médií.

Zdroj: MŠMT



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Se Školou OnLine jsme spokojeni, protože došlo k úspoře času, papírů a energie, kterou můžeme věnovat podstatnějším záležitostem.

Mgr. Jaroslav Jirásko
Základní škola K.V.Raise, Lázně Bělohrad

Zobrazit další...