06

Od počátku listopadu budou servery Školy OnLine využívat nových bezpečnostních standardů, které mají zajistit vyšší bezpečnost komunikace. Valná většina uživatelů změnu nijak nepocítí a nemusí kvůli této změně podnikat žádné kroky. Změna se dotkne pouze velmi malého procenta uživatelů, kteří v posledních letech neprováděli změnu operačního systému, nebo pravidelně neaktualizují svůj internetový prohlížeč. V tomto článku se dozvíte, zda a jak se Vás změna dotkne.

Celá změna se týká tzv. hashovacího algoritmu. Místo aktuálně používaného algoritmu SHA-1, bude využíván novější algoritmus označovaný jako SHA-2 (SHA-256). Ten je automaticky podporovaný v následujících internetových prohlížečích a operačních systémech:

  • Internet Explorer v rámci Windows Vista, Windows 7 a novějších verzích tohoto operačního systému
  • Internet Explorer 8 v rámci Windows XP SP 3
  • Firefox verze 1.5 a novější
  • Chrome verze 26 a novější

Pokud používáte, stejně jako naprostá většina uživatelů Školy OnLine, některý z výše uvedených systémů, nemělo by Vás v listopadu nic zaskočit a Škola OnLine bude i nadále plně funkční.

Využíváte-li ale například Windows 98, Windows XP se Service Pack 2 a jiné, které již nejsou podporované ani společností Microsoft, bude nutné doinstalovat potřebné bezpečnostní a aplikační záplaty. Pokud tak nemůžete učinit (např. z důvodu kompatibility s jinými aplikacemi), je situaci možné řešit přechodem na internetové prohlížeče FireFox, nebo Chrome v jejich aktuálních verzích.

Jestliže používáte některý jiný internetový prohlížeč, resp. operační systém, který není oficiálně podporovaný Školou OnLine, ověřte si prosím podporu standardu SHA-2.

Detailní informace o kompatibilitě je možné najít např. v následujícím článku.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Obsluha Školy OnLine je snadná a intuitivní, což kvitují všichni učitelé bez rozdílu věku.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...