30

Ačkoli se začátek kalendářního roku nesl především ve znamení uzavírání pololetního hodnocení a tisku vysvědčení, připravili jsme pro vás několik zajímavých novinek, které by vám měly usnadňovat práci během celého školního roku a také jsme upravili vzory přihlášek na SŠ a způsob jejich evidence, tak aby odpovídaly legislativním změnám. Z novinek se jedná zejména o tyto:

 Úprava formuláře pro zadávání suplování

Na tomto formuláři doško k úpravě, která velmi urychlila načítání formuláře. Po vstupu se formulář zobrazí během malé chvilky a Vy můžete začít zadávat změny ve vyučování, zatímco během další chvíle se donačtou aktuální stavy vyučujících a učeben pro inteligentní zadávání. Načítání dat pro inteligentní zadávání dříve probíhalo ještě před samotným zobrazením formuláře a tedy zbytečně prodlužovalo práci se suplováním. Pokud tedy při zadávání suplování rovnou víte jaký vyučující má být do suplování zadán, prostě jej vyberete, uložíte a na donačtení aktuálních stavů již nemusíte čekat.

Zrušení limitu délky zpráv

Nyní Vám nabízíme možnost zasílat zprávy aplikace v neomezené délce. Zrušili jsme nastavený pevný počet znaků, které bylo možné odeslat v jedné zprávě.

Možnost mazání zpráv

A u zpráv aplikace ještě zůstaneme. Vyslyšeli jsme volání mnoha uživatelů a přidali funkci pro mazání zpráv. Nyní si tedy můžete ve schránce ponechat pouze zprávy které chcete. Tlačítko pro smazání zprávy je přímo na detailu každé zprávy.

Zjednodušení evidence stavu "UZNÁNO" na VOŠ

Údaj je nyní možné nastavovat přímo na formuláři Zápočty/zkoušky v předmětu a to stejným způsobem, jakým obvykle nastavujete výsledek zápočtu nebo zkoušky.

Změny v přihláškách na SŠ

V souvislosti s legislativní změnou, která změnila způsob zapisování středních škol kam se žák hlásí do přihlášek jsme nejen připravili nové vzory přihlášek, ale zároveň - pokud tisknete žákům přihlášky i se školou kam se hlásí - jsme provedli potřebné úpravy ve školní matrice na záložce Další vzdělávání. Nově je nutné povinně vyplnit pole "kolo" a také nově přidané pole "pořadí zájmu".

Publikováno v: Škola OnLine


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Se Školou OnLine jsme spokojeni, protože došlo k úspoře času, papírů a energie, kterou můžeme věnovat podstatnějším záležitostem.

Mgr. Jaroslav Jirásko
Základní škola K.V.Raise, Lázně Bělohrad

Zobrazit další...