23

Další předávání údajů o žácích se nezadržitelně blíží. Již v těchto dnech mohou proto školy ověřovat správnost vedení školní matriky na testovacím serveru MŠMT. 1. dubna pak bude spuštěn i ostrý server pro příjemdat v rámci jarního individuálního sběru dat ze školní matriky za období od 1. 9. 2014 do 31. 3. 2015.

V systému Škola OnLine slouží k tomuto účelu formulář Export ze školní matriky pro MŠMT (Administrace – Export dat). Sběrné období ponechte takové, jaké je v systému přednastavené. Pro kontrolu stiskněte na tomto formuláři tlačítko Zkontrolovat. Pokud se nějaké chyby objeví, postupně je všechny opravte. V případě, že máte soubor bez jediné chyby, můžete jej zaslat na MŠMT. Na stejnojmenném formuláři si nejprve přes tlačítko Exportovat vyexportujte všechny soubory a uložte si je ve svém počítači. Poté se přihlaste do aplikace Matrika a data odešlete.

Abychom Vám předání dat a hlavně jejich kontrolu a případnou opravu usnadnili, připravili jsme pro vás stručný návod ve formě videozáznamu.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Intuitivní systém pro komplexní správu školních dat s lidským přístupem.

Ing. Martin Kocman

Základní škola a mateřská škola Jaroslava Seiferta, Praha 3

Zobrazit další...