11

Chcete oživit výuku průřezových témat na Vaší základní škole? Chybí Vám kvalitní materiály k tomuto tématu? Škola OnLine Vám s tím pomůže. Od roku 2013 se totiž školní informační systém Škola OnLine podílí na šíření výstupů projektu společnosti CCA Group a.s. „Podpora využití ICT ve výuce průřezových témat na základních školách“.

Předmětem projektu bylo podpořit využití informačních technologií při realizaci výuky průřezových témat na druhých stupních základních škol a ekvivalentních ročnících víceletých gymnázií v celé ČR. Vytvořen byl internetový portál obsahující více jak 2000 elektronických výukových materiálů a 1100 testových otázek z této problematiky. Aktuálně je na portálu průřezových témat registrováno více jak 800 škol z celé ČR.

Kromě zpřístupnění elektronických výukových opor organizuje realizátor projektu, ve spolupráci se společností SCIO, každoročně srovnávací testování znalostí žáků 8. a 9. ročníků v oblasti průřezových téma. V letošním roce proběhne testování v týdnu od 1. do 5. června.

Podrobnější informace o projektu naleznete na webu www.prurezovatemata.cz. Připojit se k projektu a využívat ZDARMA výukové obsahy, testy či se zúčastnit SCIO testování průřezových témat je možné i nyní. Kontaktujte nás na mailu info@prurezovatemata.cz nebo vyplňte kontaktní formulář na portálu projektu.

Publikováno v: Výuka


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým kladem je přístup do školní matriky a ke všem dalším školním datům prostřednictvím uživatelského jména a hesla z jakéhokoli počítače připojeného k internetu.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...