26

Právě nyní, kdy si žáci a studenti začínají užívat prázdnin, nastává pro zaměstnance škol období, kdy je vhodné připravit si Školu OnLine pro práci v novém školním roce. Abyste mohli od září hladce vplout do školního roku 2015/2016, je zapotřebí převést žáky/studenty do vyšších ročníků, připravit Školu OnLine pro tvorbu rozvrhu, tedy například nastavit, kolik budete v novém školním roce používat vyučovacích hodin, jaké předměty budete učit a podobně. Většinu této přípravy můžete provést v několika snadných krocích pomocí našeho průvodce převodem dat na nový školní rok, kterého naleznete v menu Ostatní - Převod dat - Nový školní rok.

Než tohoto průvodce spustíte, je nejprve nutné učinit tyto kroky:

◾V menu Administrace – Číselníky – Období roku založte nový školní rok a v něm nadefinujte školní rok a jeho období (pololetí).

◾V případě, že se v novém školním roce bude měnit počet tříd, je zapotřebí předem založit třídy, které jste v letošním školním roce neměli. Nejprve se přepněte do nového školního roku (odkaz Název období „2014/2015“ v pravém horním rohu) a poté vstupte do menu Administrace – Číselníky – Třídy, kde pomocí tlačítka "Nový záznam" založte nově přidávané třídy, po jejich založení se přepněte zpět do školního roku, ze kterého chcete převod provádět.

Poté již můžete spustit výše uvedeného průvodce pro převod dat na nový školní rok, postupně procházet jednotlivé záložky a jednoduše volit, která data chcete převádět.

Méně zkušeným uživatelům Školy OnLine může při převodu dat pomoci záznam webového semináře případně nápověda nebo videonápověda.

V případě jakýchkoli dotazů můžete samozřejmě i během prázdnin využít naší zákaznickou podporu na e-mailové adrese hotline@skolaonline.cz nebo na telefonním čísle 378 229 460 a to ve všední dny od 8.00 do 16.00.

Publikováno v: Škola OnLine


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Škola OnLine je pro naše gymnázium naprosto nezbytná součást existence.

Mgr. Jan Řepík
Gymnázium Františka Křižíka a základní škola

Zobrazit další...