18

Zahájení školního roku bývá často spojené s příchodem nových učitelů, které je nutné také zaregistrovat do školního informačního systému. Na následujících řádcích si stručně probereme důležité kroky, které je potřeba učinit v aplikaci Škola OnLine jak při příchodu nového učitele, tak při odchodu učitele, který z jakéhokoliv důvodu své působení na škole ukončil.

Při registraci učitele, který ještě v evidenci není, použijeme odkazu Administrace - Osobní data – Učitelé. Na tomto formuláři se evidují osobní data všech učitelů na škole, zřizují/ruší uživatelské účty, případně provádí změna hesla k nim. Nového učitele zde založíme kliknutím na tlačítko „Nový záznam“. Po vyplnění a uložení základních osobních údajů učitele je nezbytné provést založení účtu a umožnit tak učiteli přístup do aplikace.

Založení účtu provedeme opět na formuláři Učitelé, v menu Administrace – Osobní data – Učitelé. Samotné založení provedeme pomocí tlačítka „Založit účet“ v pravé části obrazovky. V případě, že učitel v dané chvíli na škole vyučuje, měl by mít nastavenu hodnotu v detailu u své osoby u položky „Stav“ na „Aktivní“.

Při odchodu učitele z pracovního poměru je nutné provést zrušení uživatelského účtu a zároveň změnu Stavu u osoby na Neaktivní. Takto nastavený učitel se již nemůže přihlásit do aplikace a nebude se již nabízet např. pro tvorbu rozvrhu a podobně. Oba tyto kroky se provádějí na formuláři Učitelé při zobrazení detailu osoby.

Podrobný návod pro evidenci Učitelů naleznete v uživatelské příručce v části Administrace – Evidence osob – Učitelé.

V případě změny příjmení učitele (např. provdání se a podobně) je potřeba založit novou kartu, neboť jej potřebujeme v historii zachovat i pod původním jménem.

Publikováno v: Škola OnLine


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...