01

Pokud provozujete mateřskou školu a používáte Školu OnLine, jistě jste začátkem září zaznamenali spuštění nového formuláře pro zjednodušený zápis do třídní knihy mateřské školy. Pokud ne, určitě si přečtěte tento článek, kde si jej stručně představíme.

K tvorbě tohoto formuláře jsme přistoupili na četné žádosti mateřských škol, pro které je zapisování do standardní třídní knihy pomocí rozvrhu obvykle zbytečně složité, protože mateřské školy v třídní knize evidují méně údajů. Tento formulář nemá žádnou návaznost na rozvrh hodin a pro mateřskou školu tak není vůbec nutné rozvrh vytvářet. Pro správné fungování formuláře je pouze potřeba mít založenou třídu mateřské školy a u ní nastaveného třídního učitele, který má právo zápisu do třídní knihy. Pokud je ve třídě učitelů více, je možné nastavit neomezený počet zástupců třídního učitele, kteří mají rovněž právo zápisu do třídní knihy.

Na formulář vstoupíte z menu Docházka – Třídní kniha – Zápis do třídní knihy MŠ, kde nejprve zvolíte datum (vždy je předvyplněné aktuální, nicméně jej můžete dle potřeby změnit), déle vyberete třídu a kliknete na tlačítko „Zapsat do třídní knihy“. Následně doplníte zbylé údaje a zápis dokončíte tlačítkem „Uložit“.

 

Zápis můžete v případě potřeby zpětně editovat. Pro tisk třídní knihy je připravena tisková sestava „Třídní kniha pro MŠ“, kterou si před prvním použitím zkopírujte do tiskových sestav Vaší organizace.

Publikováno v: Škola OnLine


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

V době distanční výuky je Škola OnLine výborným prostředkem k zadávání domácích úkolů a testů.

Mgr. Jaroslava Studničková
Základní škola v Chotěšově

Zobrazit další...