19

V posledních dnech se na zákaznickou podporu Školy OnLine obrátilo několik uživatelů s tím, že mají problém s přístupem ke školnímu informačnímu systému Škole OnLine. Ve spolupráci s postiženými uživateli a pracovníky společnosti ESET se nám podařilo odhalit, že za problémy může nejnovější verze produktu ESET Smart Security 9.

Chyby v zabezpečené komunikace se projevuje odlišně v návaznosti na užívaný internetový prohlížeč:

Internet Explorer

Google Chrome

Mozilla Firefox

 

Problém se vyskytuje u ESET Smart Security od verze 9, která nově všem uživatelům přinesla i možnost kontroly HTTPS komunikace. Ze strany zákaznické podpory společnosti ESET nám bylo doporučeno následující dočasné řešení problému:
https://servis.eset.cz/knowledgebase/article/View/179/30/jak-vypnout-kontrolu-protokolu-ssl#.Vp3WfvnhCUk

Pro detailnější informace pak doporučujeme kontaktovat přímo zákaznickou podporu společnosti ESET na bezplatném telefonním čísle 800 373 829.

Vývojářský tým společnosti ESET dále pracuje na systémovém řešení, které by zabránilo vzniklým potížím. O dalším vývoji budeme uživatel informovat na webu Školy OnLine.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Školní informační systém Škola OnLine je uživatelsky velmi přívětivý. I méně počítačově gramotní uživatelé se s ním bez problémů sžili během několika málo dnů.

David Švarc
Základní škola Martina Luthera v Plzni

Zobrazit další...