22

Na všechny mateřské, základní, střední, konzervatoře, vyšší odborné školy, školní družiny a školní kluby, které navštěvují žáci s přiznanými podpůrnými opatřeními ve stupni 2 až 5, se vztahuje povinnost předávat MŠMT statistický výkaz R 44-99.

Postup správné evidence jednotlivých doporučení naleznete v článku Jak evidovat žáky/studenty s přiznanými podpůrnými opatřeními?

Po zaevidování a uložení všech podpůrných opatření budeme mít v systému evidovány všechny údaje z doporučení a můžeme přejít na formulář "Administrace - Export dat – Změnový export podpůrných opatření".

Na tomto formuláři si škola nastaví odpovídající sběrné období, za které výkaz R44-99 předává. Po kliknutí na tlačítko „Načíst data“ se zobrazí přehled podpůrných opatření, která se následně budou do souboru s daty generovat.

Pomocí zaškrtávacího pole „Vybrat“ je možné ještě následně odškrtnou podpůrná opatření, která do výkazu předávat nechceme (např. už jednou předána byla):

 

Tlačítkem „Exportovat“ získáme odkaz s výsledným souborem, na který klikneme pravým tlačítkem myši a uložíme jej do libovolného umístění v našem počítači.

Soubor školy následně nahrávají na adresu http://sberdat.uiv.cz .



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...