30

Vzhledem k tomu, že se blíží konec prvního a začátek druhého školního pololetí, upozorňujeme administrátory Školy OnLine, že je třeba v předstihu provést několik drobných úkonů.

Prvním je převod úvazků na druhé pololetí, což je jednoduchý proces, kterým Vás aplikace provede, pokud si v sekci Ostatní vyberete "Převod úvazků mezi obdobími". Nápovědu k této akci najdete zde.

Velmi často dochází při změně pololetí též k příchodu nových učitelů, resp. ve druhém pololetí se žáci vyučují jiným předmětům. Je potřeba se tak zamyslet, zda nebude nutná nějaká úprava rozvrhu. Tu bychom pak prováděli dle povahy změn v menu „Rozvrh – Tvorba rozvrhu“ na formulářích „Úvazky učitelů“ nebo „Tvorba rozvrhu“. V případě potřeby můžete zde pochopitelně nahlédnout i do uživatelské příručky.

V okamžiku, kdy je rozvrh pro druhé pololetí připravený, je potřeba jej promítnout do osobních kalendářů učitelů a žáků. Za tímto účelem vstupte do menu „Rozvrh – Tvorba rozvrhu“ vyberte "Tvorba rozvrhu". Zde ve filtru nastavte 2. pololetí, vyberte správnou verzi rozvrhu a aktualizujte rozvrh na 2. pololetí – tj. od 1. 2. 2017 do 30. 6. 2017.

Pokud výše uvedené kroky neprovedete, nejen že učitelé neuvidí jak je výuka organizována, ale navíc nebudou moci ani zadávat známky do 2. pololetí.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...