07

Pro 3. čtvrtletí jsme pro Vás připravili novou funkčnost, o kterou jste projevovali zájem. Jedná se o možnost zadávat čtvrtletní hodnocení žáků. Čtvrtletní hodnocení je možné také zobrazovat v přístupech žáků a rodičů přímo v aplikaci.

Co je potřeba udělat, aby učitelé mohli čtvrtletní hodnocení zadat? Postačí v menu Administrace - Nastavení - Parametry aplikace, v aplikačních parametrech (mohou nastavovat pouze osoby s rolí administrátora), v kategorii "Uzávěrka" nastavit parametr "Čtvrtletní hodnocení" na hodnotu "Ano". Od té chvíle mohou učitelé v menu Hodnocení - Uzávěrka - Uzávěrka učitele vybírat nejen první a druhé pololetí, ale i první a třetí čtvrtletí a zadávat zde známky. Vzhledem k tomu, že se nejedná o oficiální (legislativou stanovené) hodnocení, je možné zde vybírat i známky "mezi", tedy například "1-" (horší jednička), nebo "2-3" (mezi dva až tři) a podobně. Také je možné doplnit slovní hodnocení.

A co je nutné nastavit, pokud chcete čtvrtletní hodnocení zobrazovat i žákům a rodičům? Opět postačí v menu Administrace - Nastavení - Parametry aplikace, v aplikačních parametrech (mohou nastavovat pouze osoby s rolí administrátora), v kategorii "Hodnocení" nastavit parametr "Zobrazovat čtvrtletní hodnocení v žákovské" na hodnotu "Zobrazovat". Po jeho zapnutí přibude rodičům a žákům na výpisu hodnocení sloupec se čtvrtletní známkou: 

Ze zadaného čtvrtletního hodnocení lze také získat tiskové výstupy a to pomocí tiskových sestav "Klasifikace žáků třídy ve čtvrtletí (pro rozstříhání)", "Klasifikace žáka ve čtvrtletí"(která je určena pro tisk čtvrtletního hodnocení jednotlivým žákům v podobě vysvědčení ve formátu A5) a také sestavu "Klasifikace žáků třídy ve čtvrtletí (max. 22 předmětů)". Všechny tyto sestavy najdete v Tiskových sestavách ve složce Hodnocení - Čtvrtletní hodnocení.

Publikováno v: Novinky z aplikace


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Naše škola je se Školou OnLine velmi spokojena. Po zadání všech potřebných dat nám aplikace velmi dobře slouží a usnadňuje práci...

Mgr. Milena Tomanová

Základní škola a mateřská škola Srch, okres Pardubice

 

Zobrazit další...