30

Prázdniny jsou u konce a pokud jste ještě neprovedli přípravu aplikace na nový školní rok, je nyní již nejvyšší čas. Abyste mohli od září hladce vplout do školního roku 2017/2018, je zapotřebí převést žáky/studenty do vyšších ročníků, připravit Školu OnLine pro tvorbu rozvrhu, tedy například nastavit, kolik budete v novém školním roce používat vyučovacích hodin, jaké předměty budete učit a podobně. Většinu této přípravy můžete provést v několika snadných krocích pomocí našeho průvodce převodem dat na nový školní rok, kterého naleznete v menu Správa aplikace - Převod dat - Nový školní rok.

Než tohoto průvodce spustíte, je vhodné nejprve ukončit žáky/studenty, kteří z Vaší školy odchází, tedy absolventy a také žáky, kteří přestupují na jiné školy. Je také možné si v menu Správa aplikace – Číselníky – Období roku založit nový školní rok a v něm nadefinovat období (pololetí). Tento krok lze rovněž provést přímo po spuštění průvodce prostřednictvím tlačítka „Definovat nové období roku“.

Průvodce převodem dat má pro Vás několik novinek:

  • V prvním kroku průvodce máte nyní nově možnost výběru z varianty „Zjednodušený převod“ – doporučený pro školy, které používají pouze evidenci žáků a tisk vysvědčení a „Standardní převod“ – doporučený školám s el. žákovskou, rozvrhem, el. třídní knihou.
  • Třídy, které vznikají nově (v letošním školním roce jste je neměli)  je možno založit u kroku „Třídy“  prostřednictvím tlačítka „Nová třída“.
  • Povýšení žáků do vyšších tříd lze nyní provést nejen ručně (dvojitým kliknutím v poli „Třída do“ a výběru třídy ale také pomocí tlačítka „Automatické nastavení třídy (DO)“ pomocí kterého se Vám např. žáci ze třídy 1.A přesunou automaticky do 2.A.
  • Nyní také můžete v každém kroku vybrat jednoduše všechny možnosti pomocí tlačítka „Vybrat vše“.

Jednotlivé záložky průvodce procházíte pomocí tlačítka „Další“ a převod dokončíte na poslední záložce "Shrnutí a uložení" pomocí tlačítka "Uložit převáděná data". 

Podrobný postup převodu pomocí průvodce naleznete v uživatelské příručce v kapitole Převod dat.

V případě jakýchkoli dotazů můžete samozřejmě i během prázdnin využít naší zákaznickou podporu na e-mailové adrese hotline@skolaonline.cz nebo na telefonním čísle 378 229 460 a to ve všední dny od 8.00 do 16.00.

Publikováno v: Nepřehlédněte


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Obsluha Školy OnLine je snadná a intuitivní, což kvitují všichni učitelé bez rozdílu věku.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...