07

V souvislosti s přípravou na nový školní rok si Vám dovolujeme připomenout, kde naleznete případnou pomoc a nápovědu v případě, že si s tvorbou rozvrhu nevíte rady, či si potřebujete pouze „osvěžit“ jednotlivé kroky s ní související.

Na stránkách Škola OnLine je pro uživatele k dispozici záznam z webového semináře s názvem „Příprava rozvrhu pro nový školní rok“, kde Vám popíšeme základní postup při tvorbě rozvrhu a to jak „ručně“ přímo ve Škole OnLine, tak i pomocí automatického generátoru rozvrhů aSc Rozvrhy, se kterým se dokáže Škola OnLine propojit.

Zároveň si Vám dovolujeme připomenout, že systém disponuje tzv. našeptávačem, který Vám při tvorbě rozvrhu napoví, ve kterých hodinách má daný učitel a třídy volno a je tedy možné do nich umístit výuku. Informace k tomuto tématu naleznete ve starším článku „Škola OnLine Vám nově poradí při tvorbě rozvrhu“.

V případě, že u některých předmětů na Vaší škole probíhá výuka v cyklech, v následujícím odkazu na článek „Jak řešit změnu cyklů v rozvrhu“ naleznete postup při řešení této problematiky (článek je publikován s ohledem na druhé pololetí, nicméně postup nastavení se naprosto shodný pro obě pololetí).

Dalšími možnostmi jak si poradit s tvorbou rozvrhu je použít naši nápovědu (kapitola Rozvrh - Tvorba rozvrhu), nebo videonávody „Tvorba rozvrhu ve Škole OnLine“ a „Tvorba rozvrhu ve Škole OnLine a automatickém generátoru rozvrhů aSc Rozvrhy“ (zde prosím vezměte v úvahu, že aktuálně podporovaná verze aSc Rozvrhů je 2016.17.1 a tuto verzi je také možné stáhnout pomocí odkazu v uživatelské příručce).

Pokud budete mít k tvorbě rozvrhu jakékoli dotazy, kontaktujte nás na e-mailové adrese hotline@skolaonline.cz nebo na telefonním čísle 378 229 460 a to i o prázdninách každý všední den od 8 do 16 hodin.

Publikováno v: Nepřehlédněte


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Naše škola je se Školou OnLine velmi spokojena. Po zadání všech potřebných dat nám aplikace velmi dobře slouží a usnadňuje práci...

Mgr. Milena Tomanová

Základní škola a mateřská škola Srch, okres Pardubice

 

Zobrazit další...