01

S nástupem nového školního roku jsme pro Vás v tomto článku připravili seznam nejčastěji využívaných tiskových výstupů:

 

 

 

Název tiskové sestavy

Popis

Informace k registraci pro žáky

Základní informace o školním informačním systému a pokyny k registraci do systému pro žáka, tj. pokud jsou PINy generovány pro žáky. Předpokladem je, že již máte u žáků PINy vygenerované. Tiskovou sestavu doporučujeme generovat přes školní matriku zadáním příslušného omezení (např. přes třídu) a následným kliknutím na ikonku s tiskárnou. Po vygenerování doporučujeme uložit sestavu do PDF formátu a tisknout až jako PDF.

Informace k registraci pro zákonné zástupce

Základní informace o školním informačním systému a pokyny k registraci do systému pro zákonné zástupce, tj. pokud jsou PINy generovány pro zákonné zástupce. Předpokladem je, že již máte u zákonných zástupců PINy vygenerované. Tiskovou sestavu doporučujeme generovat přes formulář Zákonní zástupci zadáním příslušného omezení (např. přes třídu žáka) a následným kliknutím na ikonku s tiskárnou. Po vygenerování doporučujeme uložit sestavu do PDF formátu a tisknout až jako PDF.

Seznam žáků ve třídách s kontakty zákonných zástupců

Zobrazí seznam žáků ve třídách spolu s jejich zákonnými zástupci a jejich telefony a e-maily. U žáků se zobrazuje kromě příjmení a jména rovněž ČVTV a datum narození. Třídy jsou řazeny dle pořadí zobrazení, žáci ve třídách podle abecedy. Sestavu lze generovat buď přímo z číselníku tříd ikonkou s tiskárnou, nebo přes formulář standardní formulář s tiskovými sestavami. V případě generování jen pro danou třídu stačí zadat omezení na název třídy.

Seznam žáků ve třídách

Zobrazí seznamy žáků v jednotlivých třídách. Třídy jsou řazeny dle pořadí zobrazení.

Seznam žáků ve třídách s1 (2,3,…) volnými sloupci

Zobrazí seznamy žáků v jednotlivých třídách. Třídy jsou řazeny dle pořadí zobrazení. Seznam obsahuje volné sloupce, u kterých je možno uživatelsky definovat jejich názvy – podrobný popis generování této sestavy naleznete ve článku Jak na tisk Seznamu žáků ve Škole OnLine

Seznam žáků ve skupinách

Zobrazí rozdělení žáků do jednotlivých skupin po třídách. Třídy jsou řazeny dle pořadí zobrazení. Žáci dle abecedy.

Seznam žáků navštěvující školní družinu

Zobrazí žáky navštěvující školní družinu (mají nastaveno ve školní matrice zájmové vzdělávání na "školní družina"). Kromě příjmení a jména žáků zobrazí i datum narození a třídu. Žáci jsou řazeni podle abecedy. Sestava je určená pro generování ze standardního formuláře s tiskovými sestavami.

Přehled úvazků učitele

Zobrazí přehled úvazků pro jednotlivé učitele přes verze rozvrhu. V sestavě se zobrazuje i počet hodin v úvazku a průměrný počet hodin za týden. Doporučujeme omezovat generování sestavy přes pololetí a případně i verzi rozvrhu.

Karta žáka

Výpis základních informací a osobních údajů o žákovi a jeho zákonných zástupcích pro kontrolu údajů ve školní matrice.

 

Obecně platné principy pro používání tiskových sestav naleznete v uživatelské příručce v kapitolách: Tiskové sestavy před prvním použitím a Tiskové sestavy organizace.

Jak na generování nejčastěji používaných tiskových sestav se dočtete v uživatelské příručce v kapitole pod názvem Nejčastěji generované tiskové sestavy.

Poznámka: Upozorňujeme na možnost vyhledávání tiskových sestav prostřednictvím zadaného klíčového slova a tlačítka Hledat v pravém horním rohu okna formuláře Seznam sestav.

Podrobný postup generování sestav je popsán ve článku Jak na tisk Seznamu žáků ve Škole OnLine.

Publikováno v: Nepřehlédněte


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...