17

Vzhledem k tomu, že se blíží konec prvního a začátek druhého školního pololetí, upozorňujeme administrátory Školy OnLine, že je třeba v předstihu provést několik drobných úkonů.

Prvním je převod úvazků na druhé pololetí, což je jednoduchý proces, kterým Vás aplikace provede, pokud si v sekci Správa aplikace a Převod Dat vyberete "Převod úvazků mezi obdobími". Nápovědu k této akci najdete zde.

Velmi často dochází při změně pololetí též k příchodu nových učitelů, resp. ve druhém pololetí se žáci vyučují jiným předmětům. Je potřeba se tak zamyslet, zda nebude nutná nějaká úprava rozvrhu. Tu bychom pak prováděli dle povahy změn v menu „Rozvrh a suplování  – Tvorba rozvrhu“ na formulářích „Úvazky učitelů“ nebo „Tvorba rozvrhu“. V případě potřeby můžete zde pochopitelně nahlédnout i do uživatelské příručky.

V okamžiku, kdy je rozvrh pro druhé pololetí připravený, je potřeba jej promítnout do osobních kalendářů učitelů a žáků. Za tímto účelem vstupte do menu „Rozvrh a suplování – Tvorba rozvrhu“ vyberte "Tvorba rozvrhu". Zde ve filtru nastavte 2. pololetí, vyberte správnou verzi rozvrhu a aktualizujte rozvrh na 2. pololetí – tj. od 1. 2. 2018 do 30. 6. 2018.

Pokud výše uvedené kroky neprovedete, nejen že učitelé neuvidí jak je výuka organizována, ale navíc nebudou moci ani zadávat známky do 2. pololetí.

 

Upozornění: Rozvrh pro 2. pololetí je potřeba nasadit s dostatečným předstihem tak, aby došlo k automatickému vygenerování záznamu např. o pololetních či jarních prázdninách dle Kalendáře organizace.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým kladem je přístup do školní matriky a ke všem dalším školním datům prostřednictvím uživatelského jména a hesla z jakéhokoli počítače připojeného k internetu.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...