14

Na základě četných dotazů od ZŠ speciálních se pokusíme shrnout základní informace o tisku vysvědčení pro ZŠ speciální, které se nám podařilo shromáždit.

Dle pokynů MŠMT k vydávání vysvědčení na základních školách se způsob vydávaní vysvědčení pro ZŠ speciální řídí stejnými pravidly a využívá stejných tiskopisů jako základní školy. Toto platí beze zbytku u běžných ročníkových vysvědčení. Rozdíly ovšem nastávají u absolventů – tedy úspěšných žáků v posledním (na ZŠ speciální desátém) ročníku.

Prvním rozdílem je znění věty o získání vzdělání. Pro ZŠ speciální se absolventům tiskne věta „Žák získal základy vzdělání“. Dalším rozdílem je hodnota EQF (Evropský rámec kvalifikací – podrobněji popsáno ZDE).  Pro obor základní škola speciální tedy na vysvědčení uvádíme EQF1, pro obor základní škola EQF2.

Generování těchto údajů na vysvědčení zajišťuje aplikace automaticky na základě nastaveného oboru žáka ve školní matrice.

Připomínáme, že Vysvědčení o získání základního vzdělání v základní škole (bianco) se tiskne na atypický rozměr tiskopisu 210 x 280 mm. Bližší informace naleznete v článku Pozor na jiný rozměr vysvědčení s QR kódem!

Publikováno v: Nepřehlédněte


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Naše škola je se Školou OnLine velmi spokojena. Po zadání všech potřebných dat nám aplikace velmi dobře slouží a usnadňuje práci...

Mgr. Milena Tomanová

Základní škola a mateřská škola Srch, okres Pardubice

 

Zobrazit další...