28

Máte již převedeny data na nový školní rok a chystáte se na tvorbu rozvrhu? V následujícím článku shrneme základní pravidla při tvorbě rozvrhu a připomeneme vám, kde naleznete případnou pomoc v případě, že si s tvorbou rozvrhu nevíte rady.


Před samotnou tvorbou rozvrhu se ujistěte, že:

  • máte ve školním roce 2019/2020 aktuální číselník předmětů (Správa aplikace – Číselníky – Předměty)

  • máte ve školním roce 2019/2020 převedeny třídy (Správa aplikace – Číselníky – Třídy)

  • máte zaevidované nové učitele v části Evidence osob – Zaměstnanci školy – Učitelé

  • máte přiděleny aprobace učitelům (Rozvrh a suplování – Rozvrh – Aprobace učitele)

  • máte uvedeny do stavu „neaktivní“ učitele, kteří již na Vaší škole nepracují a nemají se nabízet v seznamech učitelů na příslušných místech (např. na Úvazcích učitele, při řešení suplování apod.).

Jednotlivé kroky pro tvorbu rozvrhu jsou popsány v uživatelské příručce v kapitole Rozvrh.

Dovolujeme si Vám připomenout, že systém disponuje tzv. našeptávačem, který Vám při tvorbě rozvrhu napoví, ve kterých hodinách má daný učitel a třídy volno a je tedy možné do nich umístit výuku. Informace k tomuto tématu naleznete ve starším článku „Škola OnLine Vám nově poradí při tvorbě rozvrhu“.

V případě, že u některých předmětů na Vaší škole probíhá výuka v cyklech, v následujícím odkazu na článek „Jak řešit změnu cyklů v rozvrhu“ naleznete postup při řešení této problematiky (článek je publikován s ohledem na druhé pololetí, nicméně postup nastavení je naprosto shodný pro obě pololetí).

Nově Škola OnLine umožňuje import z generátoru rozvrhu BAKALÁŘI Rozvrh hodin. O aktualitách vás budeme informovat prostřednictvím našeho webu. Generátor rozvrhu můžete již nyní získat bezplatně zde.

Používáte-li pro tvorbu rozvrhu aplikaci aSc Rozvrhy, dodržujte prosím správného postupu pro bezproblémový import a to:

  • použití aktuálně podporované verze aSc rozvrhů. Odkaz pro její stažení naleznete v uživatelské příručce.

  • stažení číselníků (předměty, třídy, učitelé, učebny) ze serveru Školy OnLine do aSc Rozvrhy. Postup na stažení číselníků naleznete v uživatelské příručce.

Nápovědu pro import vytvořeného rozvrhu v aSc programy naleznete v uživatelské příručce v kapitole Import rozvrhu do aplikace.

Škola OnLine umožňuje propojení s generátorem rozvrhu Červený. Postup jak na to naleznete v příslušné kapitole v uživatelské příručce.

Pokud budete mít k tvorbě rozvrhu jakékoli dotazy, kontaktujte nás. Zákaznická podpora je dostupná i o prázdninách každý všední den od 8 do 16 hodin.

 

Publikováno v: Nepřehlédněte


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

V době distanční výuky je Škola OnLine výborným prostředkem k zadávání domácích úkolů a testů.

Mgr. Jaroslava Studničková
Základní škola v Chotěšově

Zobrazit další...