22

Tento článek je určen všem školám, které mají zpřístupněné moduly „Zápisy do 1. ročníku ZŠ“ a „Veřejné stránky školy“. Popisuje krok po kroku zpřístupnění odkaz na el. přihlášku k zápisu do 1. ročníku ZŠ pro zákonné zástupce budoucích prvňáčků.

V menu Správa aplikace – Nastavení – Vlastnosti organizace vyplníme pole „Zkratka pro veřejné stránky školy“. Hodnotou může být doména školy např. má-li vaše škola webové stránky www.zsnova.cz, pak do pole „Zkratka pro veřejné stránky školy“ vyplňte hodnotu „zsnova“ a stiskněte tlačítko „Uložit“ na konci formuláře. Pole „Zkratka pro veřejné stránky školy“ je dostupné jen školám, které mají přístupný modul „Veřejné stránky školy“.

 

Po uložení se za polem „Zkratka pro veřejné stránky školy“ zobrazí adresa veřejný stránek vaší školy, kde najdete mimo jiné i formulář pro odesílání el. přihlášek.

 

Označte adresu veřejných stránek vaší školy ve „Vlastnostech organizace“ a pomocí klávesové zkratky Ctrl+C si ji zkopírujte. Otevřete si jiný internetový prohlížeč (Firefox, Edge, Chrome,…) a do řádku s adresou vložte zkopírovanou adresu. Zobrazí se vám stránka veřejných stránek vaší školy.

 

Přejděte pomocí menu Výuka – Přihláška do 1. ročníku ZŠ na formulář s přihláškou. Adresu, kterou vidíte v řádku s adresou si opět označte a zkopírujte pomocí klávesové zkratky Ctrl+C. Tuto adresu si následně umístěte pro zákonné zástupce budoucích prvňáčků na webové stránky vaší školy, webové stránky zřizovatele, …

 

Po nastavení elektronické přihlášky v aplikaci Škola OnLine pak budou na tomto odkazu zákonní zástupci budoucích prvňáčků vyplňovat údaje do přihlášky a odesílat vám je.

 

Publikováno v: Nepřehlédněte


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Program je spolehlivý, ale i přesto v případě nejasností jsou tvůrci vždy ochotni ihned poradit a vyřešit problém.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...