10

Máte již převedeny data na nový školní rok a chystáte se na tvorbu rozvrhu? V následujícím článku jsme pro Vás shrnuli základní pravidla při tvorbě rozvrhu a připomeneme vám, kde naleznete případnou pomoc v případě, že si s tvorbou rozvrhu nevíte rady.

 

Ať už dáváte přednost ruční tvorbě rozvrhu ve Škole OnLine nebo generování rozvrhu v některém z externích generátorů, před samotnou tvorbou rozvrhu se ujistěte, že:



  • máte v aktuálním školním roce evidovaný číselník předmětů (Správa aplikace – Číselníky – Předměty). Pozor na případné duplicity v číselníku předmětů! Odstraňte je ještě před tím  než začnete vytvářet úvazky pro rozvrh.
  • máte v aktuálním školním roce převedeny třídy a založeny skupiny tříd (Správa aplikace – Číselníky – Třídy, tlačítko Dělení)
  • máte zaevidované nové učitele v části Evidence osob – Zaměstnanci školy – Učitelé
  • máte přiděleny aprobace učitelům (Rozvrh a suplování – Rozvrh – Aprobace učitele)
  • máte uvedeny do stavu „neaktivní“ učitele, kteří již na Vaší škole nepracují a nemají se nabízet v seznamech učitelů na příslušných místech (např. na Úvazcích učitele, při řešení suplování apod.).

 

Užitečné odkazy při tvorbě rozvrhu:

 


Rozhodli jste se vyzkoušet tvorbu rozvrhu v aplikaci Bakaláři – Rozvrh hodin?


Postup pro stažení aplikace a její propojení se Školou OnLine naleznete v dokumentu Jak na import rozvrhů z generátoru rozvrhů Bakaláři - Rozvrh hodin.


Videozáznam z webového školení zaměřeného na tvorbu rozvrhu v programu Bakaláři – rozvrh hodin můžete shlédnout zde


Využíváte-li jiný generátor rozvrhu, dodržujte prosím postup uvedený v příslušné kapitole v uživatelské příručce.


S případnými dotazy nejen k tvorbě rozvrhu se neváhejte obrátit na naši zákaznickou podporu, která je dostupná i o prázdninách každý všední den od 8 do 16 hodin.

Publikováno v: Nepřehlédněte


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...