07

Jednou z častých situací, do které se uživatelé mohou po prázdninách dostat je zapomenutí hesla, případně uživatelského jména a tím pádem nemožnost přístupu do systému. Jak postupovat ocitnete-li se v této situaci? Řešení této situace se liší v závislosti na tom, zda jste:

 

Žák/student

Pokuste se nejprve o obnovení svého hesla prostřednictvím odkazu „Zapomněli jste heslo?“, který naleznete v přihlašovacím okně obrazovky na portálu Školy OnLine (modré okno vpravo nahoře). Po kliknutí na odkaz se Vám zobrazí stručný průvodce pro obnovení zapomenutého hesla. Tento postup je možný pouze v případě, že máte u svého účtu ve Škole OnLine evidovanou e-mailovou adresu. Při neúspěchu kontaktujte svého třídního učitele a požádejte ho o změnu Vašeho hesla a zaregistrování e-mailu na Vaší kartě v systému. Po jeho zaregistrování pak můžete provádět výše zmiňované obnovení hesla prostřednictvím e-mailového účtu. Rovněž Váš třídní učitele případně administrátor systému na škole má patřičná oprávnění ke změně vašeho hesla.

Zákonný zástupce žáka/studenta

Pokuste se nejprve o obnovení svého hesla prostřednictvím odkazu „Zapomněli jste heslo?“, který naleznete v přihlašovacím okně obrazovky na portálu Školy OnLine (modré okno vpravo nahoře). Po kliknutí na odkaz se Vám zobrazí stručný průvodce pro obnovení zapomenutého hesla. Tento postup je možný pouze v případě, že máte u svého účtu ve Škole OnLine evidovanou e-mailovou adresu. Při neúspěchu kontaktujte třídního učitele Vašeho dítěte a požádejte ho o změnu Vašeho hesla a zaregistrování e-mailu na Vaší kartě v systému. Po jeho zaregistrování pak můžete provádět výše zmiňované obnovení hesla prostřednictvím e-mailového účtu. Pracovníci zákaznické podpory společnosti Škola OnLine jsou schopni poradit Vám se změnou hesla, nikoliv však provést vlastní změnu hesla!

Učitel, nebo jakýkoliv jiný zaměstnanec školy

Pokuste se nejprve o obnovení svého hesla prostřednictvím odkazu „Zapomněli jste heslo?“, který naleznete v přihlašovacím okně obrazovky na portálu Školy OnLine (modré okno vpravo nahoře). Po kliknutí na odkaz se Vám zobrazí stručný průvodce pro obnovení zapomenutého hesla. Tento postup je možný pouze v případě, že máte u svého účtu ve Škole OnLine evidovanou e-mailovou adresu.  Při neúspěchu kontaktujte administrátora aplikace na škole a požádejte ho o změnu Vašeho hesla a zaregistrování svého osobního e-mailu na Vaší kartě v systému. Po jeho zaregistrování pak můžete provádět výše zmiňované obnovení hesla prostřednictvím e-mailového účtu. Pracovníci zákaznické podpory společnosti Škola OnLine jsou schopni poradit Vám se změnou hesla, nikoliv však provést vlastní změnu hesla!

Administrátor systému Škola OnLine na škole 

Pokud na Vaší škole máte dalšího uživatele s administrátorským oprávněním, obraťte se v první řadě na něj - má právo Vám změnit heslo. Pokud jste jediným administrátorem na Vaší škole, případně z nějakého důvodu nemůžete zastihnout jiného administrátora, pokuste se o obnovení svého hesla prostřednictvím odkazu „Zapomněli jste heslo?“, který naleznete v přihlašovacím okně obrazovky na portálu Školy OnLine (modré okno vpravo nahoře). Po kliknutí na odkaz se Vám zobrazí stručný průvodce pro obnovení zapomenutého hesla. Tento postup je možný pouze v případě, že máte u svého účtu ve Škole OnLine evidovanou e-mailovou adresu. Pokud se Vám nepodaří obnovit heslo tímto způsobem, obraťte se na zákaznickou podporu Školy OnLine a to prostřednictvím e-mailu hotline@skolaonline.cz. Pracovník zákaznické podpory společnosti Škola OnLine Vás následně požádá o bližší identifikaci a ověření. Po ověření Vaší totožnosti Vám bude vygenerováno a zasláno heslo nové.

 

Poznámka: Po opakovaném chybném zadání hesla (obvyklý počet chybných zadání je 3, ale může  se lišit v závislosti na nastavení školy) provede Škola OnLine automaticky uzamčení účtu a to v zájmu zajištění vysoké bezpečnosti systému. Časový interval, po kterou je Váš účet zablokován bývá zpravidla 60 minut, ale nastavení se opět může lišit dle školy. O urgentní odblokování svého účtu můžete požádat administrátora aplikace na škole.

 

Publikováno v: Nepřehlédněte


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Intuitivní systém pro komplexní správu školních dat s lidským přístupem.

Ing. Martin Kocman

Základní škola a mateřská škola Jaroslava Seiferta, Praha 3

Zobrazit další...