20

Na základě opatření MŠMT č. j.: MSMT-39185/2020-1 byly stanoveny dny 26. a 27. října 2020 pro žáky základních škol, středních škol, konzervatoří a základních uměleckých jako volné dny. V tomto článku Vám přinášíme návod, jak tyto volné dny zaevidovat v aplikaci Škola OnLine. 

Doporučujeme zaevidování prostřednictvím školní akce typu Zrušení výuky nebo Zrušení výuky se zobrazením v rozvrhu. 

1.  Vstoupíme do menu Rozvrh a suplování - Školní akce - Evidence školních akcí

2.  Klikneme na tlačítko "Nový záznam". Dojde k zobrazení formuláře "Evidence školních akcí" pro zaevidování nové školní akce

3.  Do pole "Název" zadáme název akce např. viz obrázek výše.

4.  V poli "Typ akce" zvolíme "Zrušení výuky se zobrazením v rozvrhu" nebo "Zrušení výuky". Liší se od sebe pouze tím, že v případě akce typu "Zrušení výuky se zobrazením v rozvrhu" mají žáci v Kalendáři namísto původního rozvrhu informaci s názvem akce u typu "Zrušení výuky" dojde pouze k odebrání původního rozvrhu bez zobrazení názvu akce. 

5.  Na záložce "Termín" vybereme termín konání viz. obrázek níže.

6.  Na záložce "Třídy" přesuneme všechny třídy pomoci dvojité šipky vpravo a v poli "Založit vybraným třídám/skupinám absenci s druhem" zvolíte "Obecná absence třídy"

7.  Na záložce "Ostatní" do pole „Automaticky realizovat zápis do třídní knihy“ vložíme text, který se následně bude generovat do třídní knihy k těmto dnům. Doporučujeme např. "Opatření MŠMT - č.j. MSMT-39185/2020-1". Změny uložíme tlačítkem „Uložit“

Po založení této akce dojde k odebrání původního rozvrhu z Kalendáře a automatickému vygenerování záznamu do třídní knihy. 

Publikováno v: Nepřehlédněte


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...