17

Pokud patříte mezi školy, pro které je vyučování v cyklech běžné, pravděpodobně aktuálně řešíte, jak od ledna prohodit cyklovanou výuku, abyste navázali po novém roce správným cyklem v rozvrhu. Poradíme vám, jak tuto změnu cyklů nastavíte v aplikaci.

V prvním kroku doporučujeme vstoupit v menu Administrace – Číselníky na formulář Období roku, kde si aktuální školní rok rozkliknete editačním tlačítkem (s tužkou) a poté v poli "Pořadí prvního týdne období:" nastavíte požadovanou hodnotu. Pro přehození dvoutýdenního cyklu tedy stačí do tohoto políčka zadat číslo 2 viz. obrázek. Pokud používáte vícetýdenní cyklus (Škola OnLine umožňuje cykly 2-6 týdnů), pak nastavte, aby první týden v období byl ten, kterým chcete od ledna začínat. Prvním týdnem období bude pro tento případ týden od 4.1.2020.

Jako druhý krok, který je nezbytný pro promítnutí této změny do rozvrhu, je provedení Aktualizace kalendáře v menu Rozvrh a suplování – Rozvrh – Tvorba rozvrhu. Po výběru správné verze rozvrhu klikněte na tlačítko Aktualizovat kalendář a v zobrazeném okně nastavte období od 4.1.2021 do 31.1.2021.

Správnost nastavení si poté ověřte na výpisu rozvrhu vybrané třídy.

Publikováno v: Nepřehlédněte


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Škola OnLine je kvalitně vytvořený a propracovaný program, který směřuje přímo k potřebám školy.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...