12

Víte, že nově můžete evidovat v aplikaci Škola OnLine zápisy i pro mateřskou školu? Využijte výhod elektronických zápisů do mateřské školy, které znáte ze zápisu do 1. ročníku základních školy, a to od elektronické přihlášky, přes evidenci uchazečů, po zařazení dětí do tříd a to vše v rámci jedné aplikace Škola OnLine.


Co vám el. zápis do mateřské školy přinese?

  • Sběr dat o uchazečích bez nutnosti přepisování
  • Snížení administrativy
  • Správa termínů zápisu pod kontrolou
  • Zákonní zástupci již na zápis nebudou čekat ve frontách
  • Zařazení žáků do školní matriky na jedno kliknutí
  • Rychle generování výstupů a rozhodnutí

Co je nutné udělat pro správné fungování zápisů?

  1. Mít zakoupený balíček aplikace v rozsahu služeb Premium.
  2. Na formuláři Vlastnosti organizace (v menu Správa aplikace – Nastavení) v části „Školy/zařízení v organizaci“ zaevidovat oba typy organizací, tj. Mateřskou školu i Základní školu pomocí tlačítka Přidat. V případě, že jste pouze ZŠ nebo MŠ eviduje pouze jeden z typů organizace.

3. Vygenerovat odkaz pro veřejné webové stránky školy na formuláři Vlastnosti organizace (v menu Správa aplikace – Nastavení) vyplněním položky Zkratka pro veřejné stránky školy.

4. Následně stačí jen nastavit elektronickou přihlášku v menu Přijímací řízení – Zápisy – Nastavení el. přihlášky. Celý proces nastavení elektronických přihlášek vám zabere jen pár minut. Jak na to se dozvíte v následujícím odkazu.

5. Po nastavení elektronické přihlášky stačí na webové stránky školy vložit odkaz na přihlášku pro zákonné zástupce, který naleznete v nastavení elektronické přihlášky zvlášť pro základní, nebo mateřskou školu.

 

Publikováno v: Novinky z aplikace


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Se Školou OnLine jsme spokojeni, protože došlo k úspoře času, papírů a energie, kterou můžeme věnovat podstatnějším záležitostem.

Mgr. Jaroslav Jirásko
Základní škola K.V.Raise, Lázně Bělohrad

Zobrazit další...