23

Vzhledem k tomu, že termíny jarních prázdniny se liší dle krajů, je nutné, aby si jarní prázdniny nastavila v Kalendáři organizace každá škola ručně.

Předpokladem správného nastavení je včasné nasazení rozvrhu na 2. pololetí. Jak převést úvazky do druhého pololetí, naleznete v uživatelské příručce na tomto odkazu.

Poté přistupte v menu Správa aplikace - Nastavení na formulář Kalendář organizace. V týdnu, ve kterém potřebujete nastavit prázdniny, vyberte ve sloupci Druh výuky "prázdniny" a do poznámky napište text "Jarní prázdniny". Kalendář uložte prostřednictvím tlačítka Uložit kalendář ve spodní části obrazovky.



 

Automatické vygenerování prázdnin do kalendáře společně s automatickým zápisem do TK se provede dle nastavení parametru aplikace "Počet dnů před generováním záznamů o prázdninách do TK a školních akcí". Výchozí nastavení tohoto parametru je 6 dní před termínem. Tento parametr je možno navýšit (oprávnění má pouze administrátor aplikace na škole), ale je nutné tak učinit s dostatečným předstihem před termínem prázdnin).

Nepromítlo se Vám nastavení jarních prázdnin do Kalendáře a třídní knihy, přestože máte v Kalendáři organizace prázdniny nastaveny?

V tomto případě je řešením ruční nastavení jarních prázdnin pomocí školní akce typu „Zrušení výuky“ se zobrazením v rozvrhu.

Nejdříve je však nutné v Kalendáři organizace nastavit na období prázdnin ve sloupci druhu výuky variantu „vyučuje se“. Poté vstoupit na Rozvrh a suplování - Rozvrh - Tvorba rozvrhu a provést Aktualizaci kalendáře pouze na období jarních prázdnin. Tímto krokem se vrátí výuka do Kalendáře a je možné přistoupit k nastavení školní akce typu "zrušení výuky".

Postup pro založení školní akce "jarní prázdniny" naleznete zde

Publikováno v: Nepřehlédněte


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...