16

Konec školního roku se nezadržitelně blíží, a proto jsme pro Vás v tomto článku shrnuli vše podstatné k tisku ročníkového vysvědčení z aplikace Škola Online.

 

Způsob tisku vysvědčení v aplikaci se liší v závislosti na způsobu uzavírání hodnocení.

 


Připomínáme parametr aplikace kategorie Vysvědčení, který ovlivňuje způsob uzavírání hodnocení. Doporučujeme administrátorům systému na škole zkontrolovat, na jakou hodnotu jej máte nastaven (menu Správa aplikace - Nastavení - Parametry aplikace).

 

Obr. Parametr aplikace „Povolený způsob zadávání údajů na vysvědčení“

Jednotlivé varianty tisku (včetně zadávání slovního hodnocení) a s nimi související kroky vedoucí k tisku vysvědčení, naleznete v následujícím odkazu. 

 

Nejpoužívanějším způsobem je uzavírání hodnocení prostřednictvím uzávěrek učitele a následně uzávěrky třídního učitele, které mají učitelé přístupné dle svých úvazků z menu Hodnocení – Uzávěrky.

 

Vlastní kontrola a tisk vysvědčení se pak provádí prostřednictvím menu Výstupy – Vysvědčení na formuláři Kontrola a tisk ročníkového vysvědčení případně Zadávání hodnocení a tisk ročníkového vysvědčení (pro školy, které zadávání známky hromadným způsobem).

 

Obr. Uzavírání hodnocení prostřednictvím Uzávěrky učitele

 

S výběrem správného vzoru Vám může pomoci nástroj v menu Výstupy – Vysvědčení – Výběr vzoru ročníkového vysvědčení, který Vám na základě vstupních kritérií doporučí vhodné vzory pro tisk, které jsou samozřejmě v souladu s platnou legislativou. 

 

K dispozici máte rovněž krátký videonávod pro tisk ročníkových vysvědčení. 

 

Doporučení a tipy, jak na tisk vysvědčení s QR kódem naleznete v článku na tomto odkazu. 

 

QR kód musí obsahovat vysvědčení, výuční listy a diplomů pro hodnocení žáků a studentů při dosažení základního vzdělání, středního vzdělání, středního vzdělání s výučním listem, středního vzdělání s maturitní zkouškou a vyššího odborného vzdělání.

 

Odpovědi na nejčastější dotazy týkající se tisku vysvědčení naleznete v uživatelské příručce na tomto odkazu. 


Publikováno v: Nepřehlédněte


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...