09

V souvislosti s metodickými doporučeními hodnocení žáků v základních, středních školách a konzervatořích, které vydalo MŠMT jsme pro Vás připravili krátké shrnutí jak na generování vysvědčení u žáků, kterým byla poskytnuta dočasná ochrana podle zákona č. 67/2022 Sb. (Lex Ukrajina).

 


Základní školy

Na vysvědčení v části, kde se uvádí název ŠVP, bude navíc uvedeno: „Žák/Žákyně se vzdělával/vzdělávala podle zákona č. 67/2022 Sb.“, pokud došlo k úpravě vzdělávacího obsahu podle § 3 lex Ukrajina. Generování této doložky na vysvědčení je zajištěno automaticky na základě nastavení příznaku "žák se vzdělává podle zákona Lex Ukrajina". Při výběru požadovaného vzoru a současného označení tohoto příznaku viz. obr. se na druhé straně vysvědčení generuje požadovaná doložka. 

Za 1. pololetí žáci hodnoceni nebudou, bude proškrtnuto. Vztahuje se ke všem vzorům závěrečného ročníkového vysvědčení. 

Střední školy a konzervatoře

Pokud měli žáci podle zákona č. 67/2022 Sb. upravený (redukovaný) obsah vzdělávání, budou mít žáci na vysvědčení za 2. pololetí uvedeny pouze ty předměty, ve kterých se alespoň částečně vzdělávali a byli z nich hodnoceni. Na zadní straně vysvědčení bude uvedena doložka “Vzdělávání probíhalo na základě zákona č. 67/2022 Sb.". Za 1. pololetí žáci hodnoceni nebudou, bude proškrtnuto.

Ke stažení

Metodika k hodnocení pro žáky základní školy naleznete ke stažení zde.

Metodika k hodnocení pro žáky základní školy naleznete ke stažení zde.

Podrobný manuál pro tisk vysvědčení žáků vzdělávajících se podle zákona lex Ukrajina ke stažení zde.

Publikováno v: Nepřehlédněte


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Obsluha Školy OnLine je snadná a intuitivní, což kvitují všichni učitelé bez rozdílu věku.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...