19

Máte již převedena data na nový školní rok a chystáte se na tvorbu rozvrhu? V následujícím článku jsme pro Vás shrnuli základní pravidla při tvorbě rozvrhu a připomeneme vám, kde naleznete případnou pomoc v případě, že si s tvorbou rozvrhu nevíte rady.

 

Ať už dáváte přednost ruční tvorbě rozvrhu ve Škole Online nebo generování rozvrhu v některém z externích generátorů, před samotnou tvorbou rozvrhu se ujistěte, že:



  • máte v novém školním roce evidovaný číselník předmětů (Správa aplikace – Číselníky – Předměty). Pozor na případné duplicity v číselníku předmětů. Odstraňte je ještě před tím  než začnete vytvářet úvazky pro rozvrh.
  • máte v novém školním roce převedeny třídy a založeny skupiny tříd (Správa aplikace – Číselníky – Třídy, tlačítko Dělení)
  • máte zaevidované nové učitele v části Evidence osob – Zaměstnanci školy – Učitelé
  • máte přiděleny aprobace učitelům (Rozvrh a suplování – Rozvrh – Aprobace učitele). Nově aprobaci učiteli přidělíte přímo při zakládání úvazku prostřednictvím tlačítka Zadat aprobaci.
  • máte uvedeny do stavu „neaktivní“ učitele, kteří již na Vaší škole nepracují a nemají se nabízet v seznamech učitelů na příslušných místech (např. na Úvazcích učitele, při řešení suplování apod.).

 

Užitečné odkazy při tvorbě rozvrhu:

 


Rozhodli jste se vyzkoušet tvorbu rozvrhu v aplikaci Bakaláři – Rozvrh hodin?


Postup pro stažení aplikace a její propojení se Školou Online naleznete v dokumentu Jak na import rozvrhů z generátoru rozvrhů Bakaláři - Rozvrh hodin.

 

Videozáznam z webového školení zaměřeného na tvorbu rozvrhu v programu Bakaláři – rozvrh hodin můžete shlédnout zde

Video věnované tvorbě rozvrhu a suplování ve Škole Online naleznete na tomto odkazu.

Využíváte-li jiný generátor rozvrhu, dodržujte prosím postup uvedený v příslušné kapitole v uživatelské příručce.

 

S případnými dotazy nejen k tvorbě rozvrhu se neváhejte obrátit na naši zákaznickou podporu, která je dostupná i o prázdninách každý všední den od 8 do 16 hodin.

 

Váš tým Škola Online


Publikováno v: Nepřehlédněte


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Se Školou OnLine jsme spokojeni, protože došlo k úspoře času, papírů a energie, kterou můžeme věnovat podstatnějším záležitostem.

Mgr. Jaroslav Jirásko
Základní škola K.V.Raise, Lázně Bělohrad

Zobrazit další...