16

Na konec srpna máme pro Vás připraveno několik nových funkcí a úprav, které jsme realizovali na základě Vašich častých podnětů a o kterých jsme přesvědčeni, že Vám práci s aplikací Škola Online opět o něco zpříjemní.

Pojďme se v tomto článku společně podívat na přehled změn, které na Vás čekají. 


Evidence osob 

Pohodlnější vkládání fotografií na kartě žáka

Vkládání fotografií je nyní jednodušší a uživatelsky přívětivější. Fotografii je nyní možné vložit přímo z karty žáka na formulář "Žáci studenti". Celá oblast obrázku se siluetou funguje jako klikací odkaz. Otevírá dialog pro výběr souboru a zároveň umožňuje nahrání i drag & drop obrázku. Fotografii tedy můžete na kartu vložit pohodlně přetažením obrázku ze své složky do prostoru se siluetou určeném pro fotografii. Během zpracování obrázku aplikace zajišťuje konverzi do vybraného formátu (jpeg) a kompresi datové velikosti a případně i zmenšení rozměru (při zachování poměru stran), tak aby větší strana byla max. rozměru 800px





Návrat na původní záložku při volání a úpravě jiného formuláře z karty žáka

 

Pohyb mezi formuláři volaných z karty žáka/studenta je nyní komfortnější. Při přechodu na jiný formulář z formuláře Žáci/studenti např. Přehled žáka/studenta, Doporučení nebo Poznámky ke vzdělávání, je po kliknutí na tlačítko „Zpět na detail žáka zajištěn návrat na původní formulář a záložku, ze které jste přistupovali na volaný formulář.

 

 

 Snadné vyhledání žáků nezařazených do třídy

 

Potřebujete rychle vyhledat žáky, kteří nemají přidělenou třídu? Nezařazené žáky na formuláři "Žáci/studenti" je nyní možné vyhledat prostřednictvím filtru zadáním podmínky "Nevyplněno" na položce „Třída".

 

 

 

Komunikace

Ukládání rozepsaných zpráv do konceptů

 

O rozepsanou zprávu již nyní nepřijdete ani v případě, že zapomenete v průběhu psaní zprávy použít tlačítko Uložit. Nově je implementována funkčnost, která průběžně na pozadí ukládá rozepsanou zprávu jako koncept na záložku Neodeslané zprávy. Ukládá se forma zprávy, předmět, text zprávy a příjemci.

 

Detailní popis všech výše uvedených nových funkcí naleznete v příslušných sekcích naší uživatelské příručky.

Kompletní seznam úprav a rozšíření naleznete po nasazení nové verze aplikace na tomto odkazu.
Publikováno v: Nepřehlédněte


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Školní informační systém Škola OnLine je uživatelsky velmi přívětivý. I méně počítačově gramotní uživatelé se s ním bez problémů sžili během několika málo dnů.

David Švarc
Základní škola Martina Luthera v Plzni

Zobrazit další...